Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speciale techniek de spier aangeprikt wordt met behulp van een dunne naald om zodoende langdurige ontspanning te creëren.

Verschil tussen dry needling en accupunctuur

  • Er wordt bij dry needling gebruik gemaakt van een droge naald. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van vloeistof die in de spier word gespoten;
  • Er wordt gebruik gemaakt van een enkele naald;
  • De naald wordt in een triggerpoint geprikt. Er wordt geen gebruik gemaakt van ‘energetische' banen.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is erop gericht om de triggerpoints te deactiveren. Er wordt met behulp van een dunne naald gericht op een triggerpoint geprikt, waardoor er een snelle en langdurige ontspanning ontstaat. Het kan voorkomen dat er op meerdere plaatsen op een spier of spieren behandeld moet worden. Soms zijn er meerdere behandelsessies nodig om resultaat te bewerkstelligen.

Hoe voelt dry needling aan?

Er wordt gericht naar pijnlijke punten in een spier of spieren (triggerpoints) gezocht. De triggerpoint wordt op de juist manier aangeprikt met behulp van een dunne naald. Dit geeft een kortdurend kramp gevoel, waardoor de spier zich ontspant en ontstaat er meer bewegingsvrijheid. Het inbrengen van het naaldje is bijna gevoelloos. Na de behandeling voelt het behandelde lichaamsdeel kort stijf en vermoeid aan.

Na behandeling

Na de dry needling therapie worden er gerichte oefeningen en adviezen meegegeven.

Consent formulier dry needling

Informatie voor patiënten